W jaki sposób parzyć kawę po turecku?

Osoby, które lubią mocną i intensywna w smaku kawę, z pewnością pokochają ten sposób przygotowywania napoju. Kawa po turecku całkowicie różni się od tradycyjnie przyrządzanych kaw. Ponadto, po dodaniu odpowiednich przypraw, może zyskać wyjątkowy, korzenny aromat i smak. Warto przygotować się na swoistego rodzaju rytuał, który wymaga czasu i cierpliwości. Brak pośpiechu pozwoli uzyskać niezapomniany smak.
Wskazuje się na XV wiek jako początek parzenia kawy po turecku. D tej pory w niektórych regionach Turcji sposób ten nie zmienił się, a kawa powstaje według receptury odziedziczonej po przodkach. Jest to element kultury i stylu życia Turków. Słodka i aromatyczna kawa zaskakuje nie tylko podróżników, ale ludzi na całym świecie. Kto raz spróbuje, z pewnością będzie korzystał z tego przepisu częściej.
Czytam dalej „W jaki sposób parzyć kawę po turecku?”